Muzeji un saulriets uz jumta

Stāsti

Šodien ārā ir teju + 40 grādi, neciešams karstums. Centrālā skvēra strūklakā sīkie spurdz pa ūdeni, kāda parka ūdens tilpnē bērniem pievienojušies arī pieaugušie. Es no karstuma cenšos glābties muzejos – esmu izdomājusi, ka šī būs muzeju diena. Papildus bonuss šai doma ir fakts, ka šodien ir svētdiena un ieeja vairumā muzeju ir bez maksas.

Tad nu es, par spīti vēlajam dienas sākumam, paviesojos veselos piecos. Ekspozīciju aplūkošanu nevarētu nodēvēt par ļoti vērīgu, bet aptuvens priekšstats rodas. Visvērtīgākais man šķiet Cilvēktiesību muzejs, kas pamatā stāsta par neseno Čīles vēsturi. Lai arī veseli divi modernās mākslas muzeji man par lielām sirdssāpēm ir slēgti, vienā no muzejiem arī atrodu pāris ekspozīcijas, kuras varētu dēvēt par moderno mākslu, tā kā faktiski diena ir izdevusies. Interesants ir arī neliels muzejs, kas pamatā paredzēts bērniem, precīzāk pati muzeja ēka – krāsainais paviljons kalpojis kā Čīles vizītkarte 1889. gadā Francijā notiekošajā „EXPO”. Šajā izstādē ticis prezentēts arī Eifeļa tornis un dēļ līdzīgā dizaina un izmantotajiem materiāliem, arī šis paviljons nereti tiek kļūdaini piedēvēts Eifelim.

Vakarā kopā ar Megiju uzbraucam līdz ēkas 26-tajam stāvam un uzrāpjamies uz jumta, lai noskatītos saulrieta izrādi. Kamēr saule gatavojas, Megija man rāda, kur kas pilsētā atrodas – no šejienes var redzēt gana tālu. Saulei norietot, arī mēs dodamies gulēt, pārmaiņas pēc pieklājīgā laikā.

  1. janvāris, 61. diena

 

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports 2 USD
Proviants 14 USD
Naktsmītnes
Izklaide 2 USD
Citi
Dienas bilance 18 USD
Ceļojuma bilance – 516 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.