Kalns un slēpņi

Stāsti

Šodien dodos aplūkot vēl vienu tūristu „must see” vietu – San Cristobal kalnu. Funikulieris šodien nestrādā, mani augšā uzvizina autobuss. Varētu jau kāpt, bet atkal ir tik karsti, ka sviedri tek pat mierīgi stāvot uz vietas. Sākumā apciemoju jaunavas Marijas statueti, kas noraugās uz Santjago pilsētu, pabāžu degunu nelielā baznīciņā. Tur kastītē stāv lūgšanu lapiņas un, izlasot vienu, man īpaši patīk rindas:

„Sargā mūsu bērnus un jauniešus,
Un neaizmirsti tos, kas nav klāt, un ceļotājus”.

Zooloģisko dārzu, kas atrodas netālu, nolemju neapmeklēt, Megija teica, ka tas esot diezgan žēlīgs. Līdz šim man nav diez ko veicies ar slēpņiem Santjago, ir pienācis laiks to mainīt. Pēc pirmā slēpņa dodos speciāli un atrodu to bez liekām grūtībām – kā norāde kalpo milzīgs akmens, kuru rotā „Nirvana” uzraksts. Atrodu vēl dažus citus slēpņus, jūtos pietiekami „atzīmējusies” Santjago.

Kalns ir slavens ar saviem atklātajiem baseiniem, bet arī tie šodien ir slēgti. Lēnā garā slēpņojot esmu nokāpusi no kalna, tikai attopos pavisam otrā pusē – citā pilsētas galā. Pirmo stundu varonīgi soļoju māju virzienā, bet tad padodos un paņemu taksi – tas mani desmit minūtes aizvizina līdz centram.

Šovakar ir mans pēdējais vakars Santjago un uzaicinu Megiju vakariņās, lai pateiktos par izmitināšanu. Ēdam picu un stāstām viena otrai anekdotes, Megija ir liela joku cienītāja. Dažus no tiem man ir grūti saprast, jo tie balstās uz vārdu spēli. Tāpat es nevaru izstāstīt dažus savus mīļākos jokus, jo tos var saprast tikai krievu valodas zinātāji.

Man nav skaidrs, kurp es rīt došos. Biju paredzējusi uzsākt brīvprātīgā darbu kādā ilgtspējīgā fermā netālu no Santjago, bet saimnieks man atrakstīja ziņu, ka esot citā vietā, kuru sauc Pucon, lai es braucot turp, bet neiedeva nekādas sīkākas norādes. Un tagad neatbild uz ziņām ne e-pastā, ne pa telefonu. Labi, rīts gudrāks par vakaru.

  1. janvāris, 62. diena

Izdevumi:

„Tālais” transports
Pilsētas transports 5 USD
Proviants 27 USD
Naktsmītnes
Izklaide
Citi
Dienas bilance 32 USD
Ceļojuma bilance – 523 USD

Viens komentārs

  • Starptautiski uztverama un, manuprāt, lieliska anekdotīte.
    Blondīne auro otrai blondīnei pāri upei: “Kā lai tieku otrā upes krastā?” Otra atbild: “Ko āksties? Tu jau esi otrā krastā.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.