Ingapircas drupās

Stāsti

Jau astoņos no rīta sēžam autobusā un Ingapircu – lielākajām inku atstātajām drupām Ekvadorā. Vienīgā celtne, kas daļēji saglabājusies, ir elipses veida Saules templis, celts no iezaļganiem akmeņiem. Vēl krietni pirms inkiem te plosījušies canari ļaudis, tāpēc te īsti nav saprotams – kuras ir canari, kuras inku izdarības. Bet katrā ziņā komplekss kādreiz bijis varens, te notikuši Saulgriežu un citi rituāli, arī šodien vēl ļaudis te mēdzot svinēt svētkus.

Es aizeju klausīties angļu gida ekskursiju, Amaija kopā ar vienu ekvadoriešu jaunieti – spāņu. Mūsējā ilgst nepilnas divdesmit minūtes – nevarētu teikt, ka gids īpaši labi pārvalda angļu valodu. Spāņu ekskursija turpinās vairāk kā stundu, varu tikai minēt, ko viņi uzzinājuši. Nezinu, vai man ir alerģija pret izteiktām tūristu atrakcijām vai vienkārši konkrētā vieta mani īpaši neiespaido.

Atgriežamies pilsētā četros pēcpusdienā un uzreiz metamies meklēt kaut ko ēdamu – šodien vairāk par pāris brokastu grauzdiņiem ar banānu, neesam ēdušas. Nokārtojušas šo jautājumu, dodamies uz modernās mākslas muzeju – izrādās, ka vēl kādam šeit ir tāda vājība. Ierodamies gan īsi pirms slēgšanas, bet muzejs nav liels un aši izskrienam cauri ekspozīcijai. Nav slikti.

Lai arī jūtamies dikti sagurušas, no hosteļa saimnieka piedāvājuma izbraukt ar auto, lai apskatītu tumst sākušo pilsētu no kalna augšas, nevaram atteikties. Milzīga džipa aizmugurējā sēdeklī ielec spalvu kamols Vinss un hosteļa saimnieka meitene, vidējā sēdeklī es ar vēl pāris šejienes iemītnieki, pie stūres šoferis un priekšējā sēdeklī Amaija. Vinss negrib sēdēt un pie straujākiem bremzēšanas momentiem gāžas mums virsū ar visu savu masu. Ticis ārā no mašīnas, viņš priecīgs aizskrien savās darīšanās. Mēs mirkli papriecājāmies par naksnīgajām ugunīm, pamanāmies nosalt un dodamies atpakaļ.

Uzplaiksnījums. Milzu suņa elsošana pie auss.

14. diena, 2014. gada 17. novembris

Izdevumi:

„Tālais” transports 5 USD
Pilsētas transports 1,50 USD
Proviants 10,50 USD
Naktsmītnes 10 USD
Izklaide 6 USD
Citi 5 USD
Dienas bilance 38 USD
Ceļojuma bilance – 91,75 USD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.