4 stāstu vakari

Dzīve

Nu tad tā, mīļie ļaudis. Pirms es atkal pazūdu tālēs zilajās septembra vidū, ir „sakrituši” vairāki stāstu vakari jaunnedēļ, par kuriem vēlos painformēt arī caur šo vietni. Bet, pirms ķeros pie tiem, gribēju pastāstīt par, manuprāt, visinteresantāko no lekcijām, kas ir jau rītvakar.

IMG_8455
Stāsti par ārstniecības augiem
Otrdiena, 19. augusts, plkst. 19:00, Austras māja, Čiekurkalna 3. šķērslīnija 30 (https://www.facebook.com/events/621111078007953/)
To lasīs profesore, ārstniecības augu pazinēja Vija Eniņa, cita starpā arī mana mamma. Tēmas pieturas punkti ir sekojoši:

* Kā joga draudzējas ar ārstniecības augiem;
* Ko vēl varam ievākt vasaras nogalē;
* Kā pareizi sagatavot un uzglabāt drogas;
* Kādi principi jāievēro, gatavojot zāļu maisījumus.

Es domāju, ka mana mamma šobrīd ir viena no zinošākajām, ja ne pati zinošākā būtne par ārstniecības augiem Latvijā – viņa tos pazīst gan no teorētiskās, gan praktiskās puses jau daudzu gadu garumā. Viņas teiktais balstās zinātnē, vienlaikus mamma prot izstāstīt arī par sarežģītām lietā tā, ka pat šajā jomā nezinītim viss top skaidrs. Atnāciet, ja vispār par šo tēmu esat aizdomājušies, būs nereāli interesanti! Ieeja par ziedojumiem.

Tālāk par maniem pasākumiem. Tie visi ir jaunnedēļ – otrdien, trešdien un ceturtdien.
IMG_2137

Bilžu un stāstu vakars par Santjago ceļu „Ceļš kā meditācija”

Otrdiena, 26. augusts, plkst. 19:00, Austras māja, Čiekurkalna 3. šķērslīnija 30 (https://www.facebook.com/events/1451945171736942/)

Man cilvēki diezgan bieži zvana un uzdod dažādus praktiskas dabas jautājumus par Santjago ceļu – kā nokļūt turp, ko ņemt līdzi, kā gatavoties un kam jābūt gatavam. Un redzot bildes vienaldzīgs nav palicis it neviens. Šajā reizē izstāstīšu arī kā man gāja ar jogas praksi un kāpēc Santjago ceļu var uzskatīt par meditāciju. Laipni lūgti – ieeja par ziedojumiem.

Ceļo uz savu roku!
Trešdiena, 27. augusts, plkst. 17.00-19.00
(http://www.ir.lv/2014/8/8/celo-uz-savu-roku-27-augusta)

Žurnāla “Ir” paspārnē darbojošais “klubiņš” “Ir interesanti” uzaicināja mani novadīt lekciju jeb meistarklasi par to, kā ceļot uz savu roku. Kā rezervēt biļetes, atrast naktsmājas, nenomirt badā un gūt iespaidīgu pieredzi – un to visu par nelielu naudu. Šis gan ir maksas pasākums – ieejas cena ir 25 Eur (bet ceru, ka kāds no dzirdētajiem padomiem Jums nākotnē ietaupīs arī lielākas naudas sumas) un jāpiesakās šeit: 67281588, [email protected]

IMG_6828
Atvērtā lekcija “Camino de Santiago – Santjago ceļš”
Ceturtdiena, 28.augusts, plkst. 18:30, kultūras centrs “Seneca”, Barona iela 62, 4.stāvā (http://www.seneca.lv/2014/08/jubileja2014/)

Arī šis stāsts būs par Santjago ceļu, tikai ar “citu piesitienu”. Senecai esmu pateicīga par savām spāņu valodas pamatzināšanām, kas man palīdzēja gan Ceļu mērot, gan piedzīvojumos iekulties. Gan šis, gan arī citi valodu centra 3 gadu jubilejas pasākumi ir bez maksas, bet ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās: [email protected], tel. 26713037.

Ļoti priecāšos, ja atnāksi uz kādu no šiem pasākumiem, kā arī padalīsies ar šo ziņu! Paldies!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.