Pēcvārds Balkāniem

Stāsti

Sēžu mājās, savā dīvānā. Iegājusi vannā, uzvilkusi tīras drēbes. Ir labi. Man pēc lidojuma aizkritusi viena auss un galva dulla – gan no nelielas saaukstēšanās, gan no krāsainā ceļojuma. Lai arī braucām bez īpašas steigas, pēcgarša ir ļoti intensīva.

Jāteic, ka šis brauciens diezgan konkrēti sapurināja manus un ceļabiedru priekšstatus par šo reģionu. Nevarētu teikt, ka pirms tam mēs būtu īpaši studējuši attiecīgo valstu vēsturi (nu, varbūt Raimons, viņam ir visādi niķi) un izpētījuši šībrīža situāciju. Tāpēc mūsu priekšstats par Balkāniem bija būvēts, balstoties uz Kustaricas filmām – gaidījām, ka ap stūri parādīsies čigānu bari ar taurēm pie vaigiem. Otra asociācija bija nesenie kara notikumi – bijām gatavi redzēt vairāk graustus un atsevišķās valstīs un vietās arī vīrus pleķainajos tērpos ar automātiem pie sāniem. Nekas no tā visa. Balkāni kopumā ir daudz eiropeiskāki un mums pierastāki. Bet, protams, ar savām odziņām un kolorītu, kuru, cerams, vismaz mazliet varējāt pagaršot no iepriekšējām ceļa piezīmēm.

Man gana neierasta situācija bija ceļošana kopā ar citiem cilvēkiem. Ceļojot, tāpat kā dzīvojot viens, tu topi par diezgan pašpietiekamu egoistu, kas, esot ar citiem, jāliek kaktā. Kopumā pēcgarša ir laba. Daudz prieka un nedaudz pielāgošanās. Ietaupīti līdzekļi pret savas dienaskārtības upuri. Atslodze plānošanai un stūrēšanai (vismaz man). Nekāda atslodze kuņģim. Vienīgi žēl, ka to bamsli tā arī nepamēģinājām :).

Es nezinu, vai turpmāk satikšu savus ceļabiedrus, bet man ir sajūta, ka gan jau ceļi krustosies vienā vai otrā upē, purvā vai koncertā. Iveta, Liene, Raimon – paldies!

2 komentāru

  • Man bija liels prieks lasīt Jūsu blogu ceļojuma laikā. Labprāt uzaicinātu Jūs ciemos – ja vispār esat Ltvijā sastopama. Raimonda mamma

  • Liels paldies, man prieks! Labprāt, esmu LV līdz 17.maijam un tad, sākot no Jāņiem, visu vasaru. Mani kontakti atrodami bloga kreisajā slejā, priecāšos, ja sazināsieties Jums ērtā laikā. Zane

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.