“Live your legend” pa-sākums Rīgā

Dzīve

Legend
– „Klau, tu šovakar plāno būt uz pasākumu?” zvana Lauris.
– „Būšu klāt kā likts”, apstiprinu.
– „Klaaaau, a tu negribi tomēr būt guest speakeris? Man viens runātājs netiek.”
– „Kāda precīzi bija tēma, atgādini?”
– „Nu par to, kā dzīvē darīt to, kas patīk. Kā atrast dzīves aicinājumu. Kā to realizēt. Kaut kā tamlīdzīgi.”
(Piekrītoša nopūta.)

Ir pieci pēcpusdienā un runāt neesmu gatavojusies. Pa vidu darbiem uzmetusi dažas atziņas, dodos uz pirmo „Live Your legend” pasākumu Rīgā.

Kad Lauris mani sākotnēji uzrunāja par šo tēmu, padomāju un atteicos divu iemeslu pēc. Pirmkārt, uzskatu, ka es vēl neesmu īstens šādas – savas leģendas izdzīvošanas (piedzīvošanas?) – piemērs un otrkārt, šaubījos, ka mana darba slodze ļaus kārtīgi sagatavoties, ko parasti, šādu uzstāšanos gadījumā, daru visai nopietni. Tomēr vismaz apmeklēt pasākumu gribēju pilnīgi noteikti, jo noskatoties šīs idejas autora Skota Dinsmora (Scott Dinsmore) TEDa runu un palasot viņa mājas lapā sacīto, esmu gatava parakstīties teju zem katra teikuma.

Piemēram, šī: „Man ir fundamentāla ticība, ka, palīdzot cilvēkiem sākt darīt darbu, ko tie mīl, mēs varam burtiski mainīt pasauli. Ja ikviens dzīvotu un strādātu saskaņā ar savu aicinājumu un ik dienas pamostos priecīgi satraukts, pasaule būtu radikāli citādāka. Dēļ šīs pārliecības es vēlu palieku nomodā un mostos pirms zvana.”

Tā nu šovakar izdevās pašai mazliet muti padzesēt, dzirdēt citu ļautiņu stāstus (tai skaitā dzīvē iepazīties ar Kārli no BoredOfBorders :), par kuru turēju īkšķus visa viņa ceļa rullēšanas laikā). Bet pats galvenais – sanākušie, pārsvarā jaunieši, bija ļoti atvērti, gatavi kaut ko mainīt savā dzīvē, radīt, sadarboties.

Es ļoti ceru, ka uztaps jēdzīga vietne, kurā visi savadīs kontaktus, kā arī informāciju par savām stiprajām pusēm un iespējamo pienesumu, lai palīdzētu dzīvē realizēties kādai iecerei. Un tāpat cilvēki nekautrēsies norādīt, kāda veida palīdzība viņiem nepieciešama, lai sasniegtu plānoto. Un tā visa rezultātā runas pārvērtīsies darbos, sapņi – reālos risinājumos.

Piemēru studijā. Tātad, man ļoti gribas attīstīt šo blogu, lai varu realizēt to, kas manā galvā sadzimis, bet bez kārtīga dizainera un programmētāja palīdzības ārpus manas galvas netiks. Dikti vēlos iemācīties vismaz amatiera līmenī uzņemt un apstrādāt videomateriālus, lai varu šo blogu padarīt drusku krāsaināku. Iespējams, ka šovakar satikto cilvēku vidū ir tādi, kas var padalīties ar savām zināšanām, lai palīdzētu man to izdarīt. (un ne tikai šovakar satiktie, anyone?) No savas puses varu piedāvāt līdzdalību prāta vētrās, padomus sabiedriskajās attiecībās un mārketingā. Jūtos kā koučsērfinga eksperts un ļoti labprāt dalos/dalītos ar šo pieredzi. Varu līdzēt arī lietu/projektu sastrukturizēšanā. Tas tā, iesākumam jeb ilustrācijai.

Nobeigumā ielikšu arī nelielu savas šīvakara čalošanas sadaļu – piecas īsās atziņas-padomus par tēmu.

1. Dzīvē jadara tas, kas patīk.
Kas patīk, tas bieži vien arī vislabāk sanāk. Katram ir kaut kas, ko darot, acis iemirdzas spožāk un laiks apstājas (vai aizskrien nezināmā virzienā).

2. Nebaidīties. Uzdrīkstēties.
Pārtraukt raizēties, ko par to teiks vai padomās citi. Apsvērt „worst case scenario” un vairumā gadījumu konstatēt, ka pats ļaunākais, kas kaut ko izdarot var notikt, ir gana niecīgs „ļaunums”.

3. Nevilcināties pārāk ilgi.
Aptuveni citējot savulaik paustās Ziedoņa rindas – mēs dzīvē daudzas lietas pazaudējam jau ar to vien, ka pārāk ilgi tām gatavojamies.

4. Paļauties.
Ļoti jaudīga štellīte. Un, kad sāk pielietot, viss notiek ļoti viegli, it kā pats no sevis.

5. Atpazīt savu sūtību.
Ceļi pašķirsies, tev pretim īstajā laikā nāks īstie cilvēki. Notiks mazas un lielas, kosmiskas un komiskas sakritības. Viss galu galā sakritīs tā, ka tu arī pats sajutīsies esam savā īstajā laikā, darot īstās lietas.

Īsāk sakot, live your legend!

Viens komentārs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.