Ceļā uz Singapūru

Stāsti

Cipari: 4 AUD, 45 SGD (21,62 Ls)
4 AUD – proviants
33 SGD (Singapūras dolāri) – sakari
12 SGD – transports

Gaiss: +29

Dīvāns:

IMG_0200Lidostā saskaitu Austrālijas dolāru monētas, kopumā man ir 3, 45 dolāri. Gribu tikt no tām vaļā un gribu kafiju. Normāla kafija maksā 3, 90, bet tai man pa īsu. Labi, lai dod kaut mazo šotiņu pa 2, 90. Tad atnāk cita kafejnīcas meitene, kura vaicā, ko gribu. Saku, ka teorētiski gribu latti. Otra pārdevēja mani pārtrauc, paziņojot, ka man nepietiekot naudas. Tikko pienākusī meitene paskatās uz kolēģi ar skatienu “nu-ko-tu-piesienies-sīkumiem” un uztaisa man latti.

Atrodu teju vienīgo kontaktu visā lidostā un, piesēdusi pie tā, darbojosIMG_0167 pa datoru. Gribu arī uzlādēt bateriju pēc iespējas pilnāku, jo nav ne jausmas, kāda veida pārejas būs nepieciešamas Singapūrā, un kad atkal tikšu pie kompja pabarošanas. Teorētiski jādarbojas lidostas bezmaksas internetam, bet praktiski tas nestrādā. Uz lidostu internetu nevar paļauties, to pieredzu jau n-to reizi. Veicu arī somas sakārtošanas darbus, lai izmestu visas Austrālijas kartes, čekus un citu makulatūru. Protams, atrodu vēl arī austrāļu naudiņas. Esmu neticami godīga un aiznesu kafijas meitenēm pirmāk trūkstošo summu.

IMG_0178Mūsu reiss kavējas un pasažieri, kuriem šis bija savienojošais lidojums, jau ir nokavējuši nākamo un tiek pārreģistrēti uz citu reisu. Stjuartes nervozi mīņājas, bet neko ietekmēt nevar – lidmašīnai tiek veikta kaut kāda tehniskā pārbaude. Kādu stundu vēlāk tiek uzsākta iekāpšana un drīz esam gatavi 8 stundu pārlidojumam uz Singapūru. Singapūrā lidmašīna nosēdīsies uz brīdi, pēc tam tā turpinās lidojumu uz Abu Dhabi.

Lidmašīnā laiku palīdz īsināt jaunas filmas – noskatos Annu Kareņinu un Pī dzīvi. Tāpat laiku īsina labs ceļabiedrs. Šoreiz man tāds ir – Endijs. Kad uzdodu viņam vienkāršāko jautājumu – “No kurienes Tu esi?”, Endijs nopūšas. Viņš uzaudzis Indonēzijā, viņa vecvecāki ir no Ķīnas, IMG_0175bet šobrīd viņš ar sievu un trim bērniem dzīvo Austrālijā. “Tāpēc man parasti nav viegli atbildēt, kad kāds uzdod šo jautājumu”, skaidro Endijs. Viņš strādā vadošā amatā starptautiskā koncernā un šobrīd dodas komandējumā. Izpļāpājamies gan par darbu, gan uzklausu Endija ieteikumus par Singapūru un daudzajām Indonēzijas iespējām.

Singapūras lidostā neviens mani netirda, iegādājos telefona sim karti un sabiedriskā transporta braukšanas karti, un esmu gatava šai pilsētai-valstij. Šobrīd gan ar singapūriešiem man izdodas vienvirziena komunikācija – viņi lieliski saprot, ko es gribu, bet es nesaprotu ne vārda, ko šie man atbild. Bet kaut kā skaidrībā tiekam.

Ir jau vakars, un lidojumi, kā zināms, nogurdina, tāpēc braucu pa tiešo pie sava namatēva – indieša Abišeka. Līdz pareizajai metro stacijai nonāku bez problēmām, bet, kad sāku prasīt padomu par adresi, izpalīdzīgs stacijas darbinieks groza telefonu visos virzienos un izskatās tikpat gudrs cik es. Beigās tomēr noorientējies, viņš pavada mani līdz stacijas izejai, kas ietver garu kāpienu pa trepēm (kura laikā viņš, starp citu, nes manu koferi). Norādīdams man pareizo ielu, viņš vairākkārt atvainojas, jo šajā stacijā strāda pirmo dienu. Neko sev – laipnība. Patīkami.

IMG_0201Pēc neilga pārstūmiena stāvu pie milzīgas, jaunas daudzstāvenes, uz kuras rakstīta man nepieciešamā adrese. Ēkas dežurants palīdz noorientēties tālāk un pavada līdz liftam. Kad lifta durvis atveras, esmu šokā. Tās atveras dzīvokļa vidū – pa taisno. Traki jocīga sajūta. Pēc brīža ieraugu arī mazu, mollīgu indieti – manu namatēvu.

Izejam uz balkona, kuram ir stikla sienas, atzīstu, ka man ir drusku neomulīgi. Ar dikti lielu augstuma slimību neslimoju, bet sēdēt tā, ka redz pie kājām zemi tālu, tālu lejā, nav īsti forši. Bet cenšos pārāk uz leju neskatīties.

Tā apsēdušies, nopļāpājam vismaz stundu. Abišeks strādā lielā, starptautiskā kompānijā, kas izplata plaša profila preces mazumtirgotājiem (arī manai iepriekšējai darbavietai). Īsāk sakot, piegādātājs. Kā jau varIMG_0195 noprast, iegrimstam diskusijā par piegādātāju un mazumtirgotāju attiecībām. Pilnībā savas domas neizsaku, jo man te tomēr jāguļ. Vispār jāteic, ka patrīt mēli profesionālajā žargonā ir tīri patīkami. Abišeks iziet satikt draugus, bet es gan liekos slīpi. Gribu rīt satikt Singapūru izgulējusies.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.


Vairāk informācijas meklējiet mūsu privātuma politikā.